"Vepřo knedlo zelo"

Zlatá vareška

Recept od:

Zlatá vareška

Príprava

10

minút

Varenie

180

minút

Množstvo

6

porcie

ohodnoďte recept

hodnotenie receptu

Ingrediencie

  • Mäso
  • Bravčová krkovička 1 kg
  • Cibuľa 2 ks
  • Cesnak 4 strúčiky
  • Hladká múka 1 PL
  • Bravčová masť 3 PL
  • Drvený kmín 1 ČL
  • Soľ
  • Čierne korenie
  • Kapusta
  • Kyslá kapusta 700 g
  • Bravčová masť 2 PL
  • Cibuľa 2 ks
  • Slanina 100 g
  • Hrubá múka 2 PL
  • Drvený kmín
  • Kryštálový cukor 4 PL
  • Soľ
  • Ocot 100 ml

Postup prípravy

1

MÄSO: Cibuľu nakrájame nadrobno a dáme ju na spodok pekáča. Na cibuľu položíme mäso, ktoré sme dôkladne nasolili, okorenili a potreli prelisovaným cesnakom a kmínom. Pridáme masť a 2 dcl vody. Pečieme 3 hodiny na 140°C..

2

Po troch hodinách mäso vyberieme a necháme ho 20 minút odpočinúť. Následne ho nakrájame na plátky o hrúbke 1 - 1,5 cm..

3

KAPUSTA: Zlejeme šťavu z kapusty (nevylievame ju!). Kapustu pokrájame na menšie kúsky. V hrnci na masti osmahneme slaninu nakrájanú na prúžky, cibuľu s troškou kmínu. Pridáme kapustu a všetko zalejeme s kapustovou šťavou..

4

Kapustu privedieme k varu, pridáme cukor, ocot, soľ a varíme 15 minút. Následne pridáme múku, poriadne zamiešame a na miernom ohni varíme ďalších 10-15 minút..

5

Dobrú chuť :-)

Rada kuchára na záver:

Pekáč s cibuľkou a šťavou z mäsa zahrievajme na sporáku kým sa nám nezredukuje, pridáme PL hladkej múky a osmahneme ju. Na záver pridáme 2 dcl vody a varíme 15 - 20 minút. Takto získame vynikajúci sós ktorým mäso na tanieri zalejeme.