Telacie líčka na červenom víne

Zlatá vareška

Recept od:

Zlatá vareška

Príprava

15

minút

Varenie

150

minút

Množstvo

4

porcie

ohodnoďte recept

hodnotenie receptu

Ingrediencie

  • Teľacie líčka 1 kg
  • Petržlen 2 ks
  • Mrkva 4 ks
  • Zeler 1/2 ks
  • Cibuľa 1 ks
  • Cesnak 1 strúčik
  • Paradajkový pretlak 1 PL
  • Červené víno 1/2 L
  • Vývar 7 dcl
  • Nové korenie
  • Čierne korenie
  • Rozmarín
  • Tymián
  • Bobokový list
  • Soľ

Postup prípravy

1

Teľacie líčka osolíme, okoreníme a restujeme na olivovom oleji dozlatova.

2

Mäso vyberieme a do výpeku pridáme na kocky nakrájaný petržlen, mrkvu, zeler. Restujeme do zlatista, kým nieje zelenina skaramelizovaná. Následne pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, nové korenie, čierne korenie, bobkový list, rozmarín, tymián a PL paradajkového pretlaku. Restujeme ďalšie 2-3 minúty..

3

Všetko zalejeme červeným vínom a necháme alkohol odpariť. Pridáme orestované líčka a prilejeme vývar..

4

Dusíme 2 hod. pri 140°C

5

Dobrú chuť :-)

Rada kuchára na záver:

Podávame so zemiakovou kašou :-)