"Slovenský boršč"

Zlatá vareška

Recept od:

Zlatá vareška

Príprava

30

minút

Varenie

120

minút

Množstvo

10

porcie

ohodnoďte recept

varecha
varecha
varecha
varecha
varecha-empty

hodnotenie receptu

Ingrediencie

  • Hovädzie mäso 500 g
  • Údené kosti 300 g
  • Cibuľa 2 ks
  • Mrkva 4 ks
  • Petržlen 2 ks
  • Červená repa 4 ks
  • Paradajkový pretlak 1 dcl
  • Kapusta 1/2 hlávky
  • Kryštálový cukor 1 PL
  • Ocot
  • Soľ
  • Čierne korenie
  • Bobkový list
  • Nové korenie

Postup prípravy

1

Mäso s kosťami vložíme do studenej vody, pridáme soľ, korenie, bobkový list a varíme do mäkka..

2

Cibuľku nakrájame na drobno a speníme v hrnci, pridáme nakrájanú mrkvu, petržlen a repu..Osmahneme..

3

Zalejeme 2 dcl vývarom z mäsa a kostí, posolíme, okoreníme a pridáme pretlak. Dusíme do mäkka..

4

Do 2,5 L vývaru z kostí a mäsa natrháme vychladené mäso, pridáme kapustu nakrájanú na rezance a podusenú zeleninovú zmes..

5

Varíme ešte 15-20 min. Nakoniec pridáme cukor a ocot. Dochutíme. Môžeme podávať s kyslou smotanou.

6

Dobrú chuť :-)