Pstruh na grile

Zlatá vareška

Recept od:

Zlatá vareška

Príprava

5

minút

Varenie

15

minút

Množstvo

1

porcie

ohodnoďte recept

hodnotenie receptu

Ingrediencie

  • Pstruh 1 ks
  • Rozmarín 1 vetvička
  • Cirón 1 ks
  • Soľ
  • Čierne korenie
  • Olivový olej
  • Cesnak 1 strúčik
  • Tymián

Postup prípravy

1

Očisteného pstruha nasolíme okoreníme a posypeme tymiánom. Do brušnej dutiny vložíme vetvičku rozmarínu a celú rybu pokvapkáme citrónovou šťavou. Necháme 10 - 15 minúť marinovať..

2

Pečieme na grile 10 - 15 minút a občas ho môžeme potrieť s olivovým olejom do ktorého sme prelisovali cesnak. Ak pečiete na grilovacej panvici pridajte na panvicu trošku masla. Ryba sa musí od roštu ale aj z panvice odlepiť sama ináč ju roztrháte. Podávame napríklad s pečenými zemiakmi..

3

Dobrú chuť :-)