Plnené zemiakové placky s hovädzím mäsom

Zlatá vareška

Recept od:

Zlatá vareška

Príprava

20

minút

Varenie

120

minút

Množstvo

4

porcie

ohodnoďte recept

hodnotenie receptu

Ingrediencie

  • Cibula 1 ks
  • Hovädzie mäso 500 g
  • Cesnak 1 strúčik
  • Šampiňóny 200 g
  • Červená mletá paprika
  • Soľ
  • Čierne korenie
  • Lečo (čerstvá zelenina) 300 g
  • Placky
  • Zemiak 4 ks
  • Vajce 1 ks
  • Cesnak 3 strúčiky
  • Soľ
  • Čierne korenie
  • Majoránka
  • Hladká múka 2 PL

Postup prípravy

1

MÄSO: Nakrájanú cibuľu speníme na olivovom oleji, pridáme mäso a necháme ho zatiahnuť.. Ochutíme soľou, čiernym korením, červenou mletou paprikou a nakrájaným cesnakom..

2

Mäso dusíme domäkka, pridáme nakrájané šampiňóny a lečo (alebo čerstvú zeleninu) a dusíme ďalších 15 min..

3

PLACKY: Nastrúhame zemiaky najemno, pridáme vajce, pretlačený cesnak, múku, a ochutíme soľou, korením a majoránkou. Pečieme na omastenej panvici z oboch strán dozlatova..

4

Na hotovú placku dáme mäso a prekryjeme druhou plackou. Ozdobíme ČL kyslej smotany..

5

Dobrú chuť :-)