Pizza štangle

Zlatá vareška

Recept od:

Zlatá vareška

Príprava

60

minút

Varenie

10

minút

Množstvo

4

porcie

ohodnoďte recept

hodnotenie receptu

Ingrediencie

  • Čerstvé droždie 1/2 ks
  • Mlieko 1 dcl
  • Kryštálový cukor 1 ČL
  • Hladká múka 500 g
  • Olivový olej 1 PL
  • Soľ

Postup prípravy

1

Do vlažného mlieka rozdrvíme droždie a pridáme cukor. Všetko dôkladne rozmiešame a necháme 20 min na teplom mieste..

2

K preosiatej múke pridáme olivový olej, necelú ČL soli a hotový kvások..

3

Vymiesime vláčne cesto, ktoré sa nám odlepuje od rúk a misky a necháme ho 40 min. kysnúť..

4

Vykysnuté cesto zľahka spracujeme, rozdelíme na 2 časti a necháme ešte 10 min podkysnúť..

5

Cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku cca 5 mm, nakrájame na 3 cm pásiky a zatočíme..

6

Pečieme na plechu potretým olivovým olejom +-10 min na 250°C..

7

Dobrú chuť ;-)

Rada kuchára na záver:

Na záver štangle potrieme olivovým olejom s prelisovaným cesnakom alebo ich pred pečením môžeme potrieť paradajkovou salsou a posypať syrom.