Pečený losos so špargľou a holandskou omáčkou

Zlatá vareška

Recept od:

Zlatá vareška

Príprava

10

minút

Varenie

15

minút

Množstvo

1

porcie

ohodnoďte recept

hodnotenie receptu

Ingrediencie

  • Losos 1 filet
  • Špargľa 6 ks
  • Vaječné žĺtka 2 ks
  • Zeleninový vývar 1 dcl
  • Maslo 50 g
  • Čierne korenie
  • Citrón 1 ks
  • Soľ

Postup prípravy

1

Lososa poriadne osušíme, pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme a okoreníme. Pečieme na panvici s troškou masla najprv stranu s kožou (kľudne ju môžeme pripiecť) a ostatné strany len 2 - 3 minútky dopekáme..

2

Špargle sparíme cca 5 minút a následne ich prudko schladíme vodou. Špargľa ostane chrumkavá a krásne zelená..

3

Holandskú omáčku pripravíme zmiešaním žĺtkov, vývaru a 1 PL citrónovej šťavy a nad parou šľaháme kým nezhustne (5 - 10 min). Odstavíme a postupne do omáčky zamiešame zmäknuté maslo, soľ a čierne korenie. Podávame ihneď ozdobenú kôprom a omáčku viac nezohrievame..

4

Dobrú chuť :-)