Paprikáš z kuracích pŕs

Zlatá vareška

Recept od:

Zlatá vareška

Príprava

10

minút

Varenie

40

minút

Množstvo

6

porcie

ohodnoďte recept

hodnotenie receptu

Ingrediencie

  • Kuracie prsia 1 kg
  • Cibuľa 3 ks
  • Vývar / voda 1 - 1,5 L
  • Bobkový list 2 ks
  • Nové korenie 3 ks
  • Celé čierne korenie 10 ks
  • Múka hladká 1 PL
  • Kyslá smotana 300 ml
  • Červená mletá paprika 1 PL

Postup prípravy

1

Nadrobno nakrájanú cibuľu orestujeme na oleji alebo masti spolu s bobkovým listom a korením. Pridáme na kocky nakrájané kuracie prsia a mäso necháme zatiahnuť. Následne pridáme červenú papriku a chvíľu s mäsom restujeme..

2

Zalejeme vývarom a mäso dusíme domäkka (ak použijete vodu pridajte soľ). Na záver v miske zmiešame smotanu s múkou a s jednou naberačkou horúceho paprikášu a celú zmes nalejeme naspäť do paprikášu a na miernom ohni 1 - 2 minúty povaríme..

3

Odstavíme z ohňa a dochutíme soľou, kryštálovým cukrom a octom. Podávame s cestovinami alebo haluškami..

4

Dobrú chuť :-)