Oškvarkové pagáče

Zlatá vareška

Recept od:

Zlatá vareška

Príprava

60

minút

Varenie

15

minút

Množstvo

10

porcie

ohodnoďte recept

hodnotenie receptu

Ingrediencie

  • Hladká múka 500 g
  • Droždie čerstvé 30 g
  • Vajcia 1 ks
  • Mlieko 300 ml
  • Bravčová masť 50 ml
  • Soľ 1 PL
  • Kryštálový cukor 1 PL
  • Čierne korenie
  • Oškvarky 300 g

Postup prípravy

1

Vo vlažnom mlieku rozmiešame cukor a droždie. Necháme ho 10-15 min kvasiť..

2

K preosiatej múke pridáme hotový kvások, masť, vajce, soľ (so soľou opatrne, oškvarky sú slané), štipku čierneho korenia a vypracujeme cesto..

3

Cesto rozvaľkáme na pol centimetra a potrieme mletými oškvarkami..

4

Cesto preložíme 3x, jemne rozvaľkáme a necháme 5-10 min podkysnúť. Postup opakujeme a na záver rozvaľkáme na hrúbku cca 2cm..

5

Z takto pripraveného cesta vykrajujeme kolieska s priemerom 5 cm a kladieme na suchý plech, kde ich necháme 20-30 min vykysnúť..

6

Vykysnuté cesto potrieme žĺtkom a posypané syrom alebo rascou vkladáme do vyhriatej rúry na 190°C,kde ich pečieme do zlatova 10-15 min..

7

Dobrú chuť :-)