Opekané plnené pirohy

Zlatá vareška

Recept od:

Zlatá vareška

Príprava

15

minút

Varenie

30

minút

Množstvo

8

porcie

ohodnoďte recept

hodnotenie receptu

Ingrediencie

  • Cesto
  • Zemiaky 1 kg
  • Hrubá múha 250 g
  • Vajce 1 ks
  • Soľ
  • Plnka
  • Slanina
  • Bryndza
  • Cibuľa
  • Bravčové mäso
  • Vajcia
  • Kyslá kapusta

Postup prípravy

1

Cesto: Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme a najemno postrúhame. Pridáme múku, vajce, ochutíme soľou a vymiešame tuhé cesto. Hotové cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 3 mm a formičkou alebo pohárom s priemerom 7-8 cm vykrajujeme kolieska..

2

Plnky: Bryndzová plnka - Osmažíme slaninku nakrájanú na kocky a zmiešame s bryndzou..

3

Mäsová plnka - Osmažíme slaninku nakrájanú na kocky, pridáme nakrájanú cibuľku, mleté bravčové mäso, žĺtok, soľ, čierne korenie..

4

Kapustová plnka - Osmažíme slaninku nakrájanú na kocky, pridáme nakrájanú cibuľku, nakrájanú kyslú kapustu..

5

Na každé koliesko cesta pridáme veľkú ČL plnky, cesto prehneme na polovicu a kraje vidličkou spojíme. Varíme 15 min v osolenej vode, následne ich do zlatova opečieme na masle..

6

Dobrú chuť :-)