Nakladaný zázvor

Zlatá vareška

Recept od:

Zlatá vareška

Príprava

15

minút

Varenie

5

minút

Množstvo

0

porcie

ohodnoďte recept

hodnotenie receptu

Ingrediencie

  • Zázvor 100/500 g
  • Ryžový ocot 100/500 ml
  • Kryštálový cukor 30/150 g
  • Soľ

Postup prípravy

1

Zázvor očistíme a nakrájame na čo najužšie plátky..

2

Plátky zázvoru nasolíme, poriadne premiešame a necháme hodinu odstáť..

3

Následne zázvor prepláchneme studenou vodou a naložíme do fliaš..

4

Ocot s cukrom privedieme k varu a ešte horúcim nálevom plníme fľašky so zázvorom..

5

Po vychladnutí skladujeme v chladničke..

6

Dobrú chuť :-)

Rada kuchára na záver:

Nakladaný zázvor sa podáva napríklad k sushi. Ak zázvor po zaliatí nálevom nezružovie, bude starší. Na chuti nestráca a zafarbiť ho môžeme napríklad pár kvapkami z červenej repy :-)