Maslová vianočka s hrozienkami a mandľami

Zlatá vareška

Recept od:

Zlatá vareška

Príprava

10

minút

Varenie

45

minút

Množstvo

4

porcie

ohodnoďte recept

hodnotenie receptu

Ingrediencie

  • Polohrubá múka 500 g
  • Droždie čerstvé 1 ks
  • Vaječné žĺtka 3 ks
  • Kryštálový cukor 100 g
  • Maslo 100 g
  • Citrónová kôra
  • Mandlové lupienky 30 g
  • Hrozienka 100 g
  • Mlieko 100 ml

Postup prípravy

1

Z droždia si pripravíme kvások: Celé droždie, 1 dcl vlažného mlieka a 1 ČL kryštálového cukru rozmiešame a necháme 20 min na teplom mieste kvasiť..

2

Pripravený kvások a všetky ostatné ingredienciepridáme k múke a vypracujeme tuhé cesto..

3

Cesto rozdelíme na 9 častí a každú z nich ušúľame na dĺžku plechu..

4

Pletieme vrkoče najprv zo 4 prameňov, potom z troch a nakoniec z dvoch.. Každý hotový vrkoč natrieme bielkom a ukladáme jeden na druhý. Posypeme mandľovými lupienkami..

5

Pečieme 35-45 min na 180°C..

6

Dobrú chuť :-)

Rada kuchára na záver:

Viď videorecept :-)