Lasagne z palaciniek

Zlatá vareška

Recept od:

Zlatá vareška

Príprava

15

minút

Varenie

25

minút

Množstvo

6

porcie

ohodnoďte recept

hodnotenie receptu

Ingrediencie

  • Cibuľa 1 ks
  • Cesnak 1 strúčik
  • Hovädzie mäso 700 g
  • Soľ
  • Čierne korenie
  • Bazalka
  • Červená mletá paprika
  • Čerstvá zelenina (lečo) 300 g
  • Cizrna
  • Mozzarella 100 g
  • Kyslá smotana 250 g
  • Vajce 1 ks

Postup prípravy

1

Cibuľu s cesnakom speníme na olivovom oleji, pridáme mäso a sprudka ho opečieme..

2

Ochutíme soľou, korením, paprikou a pridáme najemno nakrájanú bazalku..

3

Následne pridáme zeleninu (lečo) s cizrnou a pár minút podusíme..

4

Do zapekacej misky dáme palacinku , na ňu zmes masa so zeleninou a mozzarellu. Postup opakujeme pokiaľ nám neostane 1-2 cm od okraja zapekacej misky..

5

Na vrch nalejeme smotanu v ktorej sme rozmiešali vajce. Na záver všetko posypeme nastrúhanou mozzarelou..

6

Zapekáme 25 min na 200°C..

7

Dobrú chuť :-)

Rada kuchára na záver:

Postup na palacinky nájdete medzi našimi receptami :-) Cizrnu je dobré namočiť do vody aspoň na 12 hodín a potom variť v čistej vode 1-2 hodiny kým nezmäkne :-)