Langoš

Zlatá vareška

Recept od:

Zlatá vareška

Príprava

5

minút

Varenie

30

minút

Množstvo

8

porcie

ohodnoďte recept

hodnotenie receptu

Ingrediencie

  • Hladká múka 500 g
  • Čerstvé droždie 1/2 ks
  • Biely jogurt 60 g
  • Mlieko 250 ml
  • Soľ 1 ČL
  • Olej 1 PL

Postup prípravy

1

Do preosiatej múky pridáme soľ a všetko poriadne premiešame..

2

K múke pridáme všetky ostatné ingrediencie a vypracujeme hladké cesto ktoré necháme 40 minúť kysnúť..

3

Vykysnuté cesto jemne spracujeme, rozdelíme ho na 8 bochníkov a pod vlhkou utierkou necháme podkysnúť ďalších 20 minút..

4

Následne naolejovanými rukami bochníky roztiahneme na veľkosť taniera a v oleji opečieme z oboch strán do zlatova..

5

Dobrú chuť :-)