Kôprová omáčka s hovädzím mäsom

Zlatá vareška

Recept od:

Zlatá vareška

Príprava

10

minút

Varenie

180

minút

Množstvo

8

porcie

ohodnoďte recept

hodnotenie receptu

Ingrediencie

  • MÄSO
  • Hovädzie predné 1 kg
  • Mrkva 2 ks
  • Bobokový list 3 ks
  • Cibuľa 1 ks
  • Nové korenie 5 ks
  • Celé čierne korenie 15 ks
  • Soľ 2 ČL
  • OMÁČKA
  • Maslo 1 PL
  • Hladká múka 1 PL
  • Vývar z mäsa 500 ml
  • Smotana na šľahanie 200 ml
  • Kryštálový cukor 2 ČL
  • Kôpor
  • Soľ

Postup prípravy

1

MÄSO: Umyté mäso vložíme do hrnca, pridáme ostatné suroviny a zalejeme studenou vodou tak, aby bolo mäso ponorené.. Varíme na miernom ohni 2,5 hodiny..

2

OMÁČKA: V hrnci rozpustíme maslo, pridáme múku a minútu miešame. Postupne pridávame vývar a s habarkou miešame aby sa nám neurobili hrčky. Varíme na miernom ohni 20 minút..

3

Po 20 minútach pridáme smotanu a necháme ju prejsť varom. Na záver pridáme ocot, cukor, nadrobno nakrájaný kôpor a dochutíme soľou..

4

Vychladnuté mäso nakrájame na plátky a podávame s knedľou..

5

Dobrú chuť :-)