"Klausove" rožky

Zlatá vareška

Recept od:

Zlatá vareška

Príprava

0

minút

Varenie

0

minút

Množstvo

0

porcie

ohodnoďte recept

hodnotenie receptu

Ingrediencie

  • Kvások
  • Mlieko 150 ml
  • Droždie čerstvé 30 g
  • Kryštálový cukor 1 PL
  • Hladká múka 1 PL
  • Cesto
  • Polohrubá múka 1 kg
  • Kryštálový cukor 4 PL
  • Soľ 1 ČL
  • Mlieko 350 ml
  • Vajcia 2 ks
  • Olej 300 ml
  • Rum 1 PL
  • Citrónová kôra

Postup prípravy

1

KVÁSOK: Droždie s cukrom rozpustíme vo vlažnom mlieku a zvrchu poprášime múkou. Necháme 20 minút kvasiť..

2

CESTO: Do preosiatej múky pridáme cukor a soľ. Poriadne premiešame a pridáme hotový kvások a ostatné ingrediencie. Vypracujeme vláčne cesto a necháme prikryté na teplom mieste hodinu kysnúť..

3

Vykysnuté cesto zľahka spracujeme na pomúčenej doske a rozdelíme na 8 bochníkov..

4

Každý z bochníkov rozvaľkáme na hrúbku 3-5 mm a rozkrájame na 8 trojuholníkov. Na každý z nich pridáme 1ČL lekváru a zavinieme..

5

Uložíme na omastený a pomúčený plech alebo na papier na pečenie a potrieme vaječným žĺtkom..

6

Pečieme 15 min pri 180°C..

7

Dobrú chuť :-)