Kakaová hrnčeková torta v tvare srdca

Zlatá vareška

Recept od:

Zlatá vareška

Príprava

15

minút

Varenie

40

minút

Množstvo

4

porcie

ohodnoďte recept

hodnotenie receptu

Ingrediencie

  • Korpus
  • Kryštálový cukor 1 hrnček
  • Polohrubá múka 1 hrnček
  • Kakao 3/4 hrnčeka
  • Kypriaci prášok 1 ks
  • Vajcia 5 ks
  • Olej 1 hrnček
  • Poleva
  • Smotana na šľahanie 200 g
  • Horká čokoláda 1 tabuľka
  • Maslo 1/2 ks

Postup prípravy

1

Korpus: Cukor, múku, kypriaci prášok a kakao zmiešame. Pridáme ostatné suroviny a vymiešame hladné cesto. Cesto vylejeme do vymastenej a pomúčenej formy. Pečieme 30 - 40 min pri 180°C..

2

Upečený korpus necháme vychladnúť a rozkrojíme. Natrieme džemom a polovičky spojíme..

3

Poleva: Všetky ingrediencie roztopíme vo vodnom kúpeli a natrieme ním korpus..

4

Na záver môžeme ozdobiť nastrúhanou čokoládou.

5

Dobrú chuť :-)