Jókai fazuľová polievka

Zlatá vareška

Recept od:

Zlatá vareška

Príprava

15

minút

Varenie

120

minút

Množstvo

8

porcie

ohodnoďte recept

hodnotenie receptu

Ingrediencie

  • Údené koleno 1 ks
  • Fazuľa 1 kg
  • Petržlen 100 g
  • Mrkva 200 g
  • Zeler 100 g
  • Petržlenová vňať 1 zväzok
  • Zápražka
  • Masť 1 PL
  • Červená cibuľa 2 ks
  • Cesnak 1 strúčik
  • Hladká múka 2 PL
  • Červená mletá paprika 1 PL
  • Cestoviny 2 hrste

Postup prípravy

1

Koleno vložíme do hrnca so studenou vodou a varíme 1-2 hodiny domäkka. Mäso vyberieme..

2

Do vody od mäsa dáme deň vopred namočenú fazuľu a varíme do chrumkava..

3

Mäso nakrájané na veľké kocky alebo natrhané dáme k fazuli. Pridáme nakrájanú mrkvu, petržlen a zeler. Ochutíme soľou a korením. Pridáme zväzok petržlenovej vňate a varíme na miernom ohni pokiaľ nie je zelenina mäkká..

4

ZÁPRAŽKA: Na masti speníme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme nakrájaný cesnak a ešte chvíľu restujeme. Posypeme múkou a paprikou a opražíme. Pridáme k polievke..

5

Na záver môžeme do polievky pridať 1-2 hrste cestovín a ešte 5 minút povariť..

6

Dobrú chuť :-)