Jahodový cheesecake

Zlatá vareška

Recept od:

Zlatá vareška

Príprava

15

minút

Varenie

0

minút

Množstvo

8

porcie

ohodnoďte recept

hodnotenie receptu

Ingrediencie

  • Sušienky 300 g
  • Maslo 120 g
  • Jahody 700 g
  • Kryštákový cukor 80 g
  • Smotanový syr 500 g
  • Biely jogurt 150 g
  • Smotana na šľahanie 250 ml
  • Citrónová šťava 2 PL

Postup prípravy

1

Sušienky rozmixujeme alebo podrvíme a pridáme roztopené maslo. Poriadne premiešame, utlačíme na dno tortovej formy a necháme stuhnúť..

2

Jahody 2-3 minútky povaríme v 1 dcl vody s PL kryštálového cukru..

3

Syr, jogurt, smotanu, citrónovú šťavu a zbytok kryštálového cukru poriadne rozmiešame. K tejto zmesi pridáme jahody, 2 želatíny na stuženie krémov pripravené podľa návodu a zľahka premiešame.

4

Zmes nalejeme do tortovej formy na korpus a necháme stuhnúť..

5

Dobrú chuť :-)