Hovädzie mäso s paradajkovou omáčkou

Zlatá vareška

Recept od:

Zlatá vareška

Príprava

10

minút

Varenie

120

minút

Množstvo

6

porcie

ohodnoďte recept

hodnotenie receptu

Ingrediencie

  • Mäso
  • Hovädzie stehno 500 g
  • Bobkový list 2 ks
  • Nové korenie 5 ks
  • Celé čierne korenie 10 ks
  • Soľ
  • Paradajková omáčka
  • Paradajky / Paradajkový pretlak 500 g
  • Cibuľa 2 ks
  • Bravčová masť 1 PL
  • Nové korenie 4 ks
  • Celé čierne korenie 6 ks
  • Bobkový list
  • Tymián
  • Klinček 2 ks
  • Kryštálový cukor 3 PL

Postup prípravy

1

MÄSO: Do hrnca dáme variť vodu so soľou a koreninami. Mäso na panvici sprudka opečieme a vložíme do hrnca s vriacou vodou. Varíme 2 hodiny domäkka. Po uvarení mäso vyberieme a necháme schladiť. Krájame ho na plátky hrubé 1 cm..

2

OMÁČKA: Na masti osmažíme cibuľku do zlatova spolu s koreninami. Pridáme paradajky a 15 minút povaríme. Omáčku osladíme, celu zmes prepasírujeme a zahustíme zápražkou. (Zápražka: 1 PL masti, 1 PL hladkej múky. Masť necháme v hrnci roztopiť, pridáme múku a habarkou miešame aby sa nám neurobili hrudky. Na slabom ohni pražíme 2 - 3 minúty, následne ju zalejeme 1 dcl studenej vody a za stáleho miešania privedieme k varu.)..

3

Na plátky nakrájané mäso s paradajkovou omáčkou podávame s knedľou..