Hovädzia znojemská

Zlatá vareška

Recept od:

Zlatá vareška

Príprava

10

minút

Varenie

60

minút

Množstvo

4

porcie

ohodnoďte recept

hodnotenie receptu

Ingrediencie

  • Hovädzie zadné 500 g
  • Cibuľa 2 ks
  • Horčica 1 PL
  • Kyslé uhorky 4 ks
  • Slanina 50 g
  • Soľ
  • Čierne korenie
  • Bravčová masť 1 PL

Postup prípravy

1

Mäso nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme, potrieme horčicou a necháme hodinu v "marináde". Sprudka ho opečieme na masti, mäso vyberieme a vo výpeku orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu so slaninou nakrájanou na pásiky..

2

K cibuli so slaninou vrátime mäso, podlejeme vodou alebo vývarom a dusíme domäkka.

3

15 minút pred koncom dusenia pridáme nakrájané uhorky a ak je šťava príliš riedka zahustíme ju trochou múky (1-2 ČL hladkej múky rozmiešame v 1 dcl studenej vody a prilejeme k mäsu)..

4

Podávame s ryžou, tarhoňou alebo zemiakmi..