Domáci jogurt

Zlatá vareška

Recept od:

Zlatá vareška

Príprava

5

minút

Varenie

15

minút

Množstvo

5

porcie

ohodnoďte recept

hodnotenie receptu

Ingrediencie

  • Plnotučné mlieko 1 L
  • Biely jogurt so živou kultúrou 100 g

Postup prípravy

1

Mlieko privedieme k 80°C (mlieko začne peniť) a odstavíme ho..

2

Ked sa vychladí na teplotu okolo 40°C vmiešame doň jogurt a necháme na teplom mieste (aspoň 30°C) po dobu 7-12 hodín..

3

Jogurt sa dá konzumovať okamžite, alebo ním naplníme sterilizované zaváraninové fľaše (vyvaríme ich) a skladujeme ich v chladničke kde nám ešte viac zhustne..

4

Dobrú chuť :-)

Rada kuchára na záver:

Najlepšie je používať čisté nerezové príslušenstvo aby sme jogurt v štádiu roznožovania sa živej kultúry nekontaminovali.