Divina s tarhoňou a dubákmi

Zlatá vareška

Recept od:

Zlatá vareška

Príprava

15

minút

Varenie

120

minút

Množstvo

4

porcie

ohodnoďte recept

hodnotenie receptu

Ingrediencie

  • Divina 500 g
  • Zeler 1/2 ks
  • Mrkva 2 ks
  • Petržlen 2 ks
  • Soľ
  • Čierne korenie
  • Bobkový list 2 ks
  • Paradajkový pretlak 3 PL
  • Voda (vývar) 1 L
  • Dubáky 4 ks
  • Tarkoňa 300 g

Postup prípravy

1

Mäso osolíme a okoreníme, na olivovom oleji sprudka opečieme a vyberieme..

2

Do výpeku z mäsa pridáme na kocky nakrájanú mrkvu, zeler, petržlen a chvíľku restujeme. Osolíme, pridáme korenie, bobkový list, pretlak a ešte minútku restujeme..

3

Zalejeme vodou alebo vývarom a vrátime späť mäso. Dusíme 1-2 hodiny domäkka..

4

Keď je mäso hotové vyberieme ho, omáčku precedíme a pridáme nakrájané dubáky a varíme kým sa nám zredukuje..

5

Tarhoňu môžeme hneď variť v osolenej vode domäkka, ale radšej ju predtým na olivovom oleji opražíme :-)

6

Dobrú chuť :-)