Cuketový prívarok s kuracím mäsom

Zlatá vareška

Recept od:

Zlatá vareška

Príprava

15

minút

Varenie

40

minút

Množstvo

8

porcie

ohodnoďte recept

hodnotenie receptu

Ingrediencie

  • Prívarok
  • Cuketa 1 kg
  • Cibuľa 2 ks
  • Cesnak 2 ks
  • Maslo 100 g
  • Olej 1 PL
  • Smotana na varenie 1 dcl
  • Kryštálový cukor
  • Ocot
  • Čierne korenie
  • Soľ
  • Mäso
  • Kuracie prsia 500 g
  • Cibuľa 1 ks
  • Mletá červená paprika 1 PL
  • Bobkový list 2 ks
  • Nové korenie 3 ks
  • Celé čierne korenie 10 ks
  • Smotana na varenie 1 dcl
  • Hladká múka 1 PL
  • Vývar / voda 1 L

Postup prípravy

1

PRÍVAROK: Cuketu aj so šupkou nastrúhame nahrubo..

2

V hrnci na masle s olejom opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pred koncom na minútku pridáme cesnak a na záver nastrúhanú cuketu, soľ a korenie. Dusíme cca 15 minút..

3

Na záver pridáme smotanu a dochutíme cukrom a octom..

4

MÄSO: V hrnci na masti alebo oleji opražíme najemno nakrájanú cibuľu spolu s bobkovým listom a korením. Pridáme na väčšie kúsky nakrájané nasolené kuracie prsia, zaprášime múkou a mletou paprikou a sprudka opečieme aby sa nám mäso zatiahlo..

5

Zalejeme vývarom a 30 - 40 minút na miernom ohni dusíme. Na záverečných pár minút pridáme smotanu a dochutíme..

6

Dobrú chuť :-)