Croissant

Zlatá vareška

Recept od:

Zlatá vareška

Príprava

30

minút

Varenie

15

minút

Množstvo

8

porcie

ohodnoďte recept

hodnotenie receptu

Ingrediencie

  • KVÁSOK
  • Mlieko 1 dcl
  • Droždie čerstvé 20 g
  • Kryštálový cukor 1 ČL
  • CESTO
  • Hladká múka 500 g
  • Mlieko 3 dcl
  • Maslo 40 g
  • Soľ 1 ČL
  • Maslo 250 g
  • Džem

Postup prípravy

1

KVÁSOK: Vo vlažnom mlieku rozpustíme droždie a cukor. Necháme 20 min. kvasiť..

2

Cesto rozvaľkáme na 2 mm. Kocku stuhnutého masla rozvaľkáme na papieri na pečenie na 2/3 veľkosti cesta. Maslo dáme na vyvaľkané cesto..

3

Cesto s maslom 5 x preložíme a znovu rozvaľkáme. Tento postup opakujeme minimálne 3x..

4

Hotové cesto rozvaľkáme na hrúbku 2-3 mm a vykrajujeme trojuholníky na ktoré dáme ČL džemu a zavinieme..

5

Potrieme vaječným žĺtkom a pečieme pri 200°C dozlatova..

6

Dobrú chuť :-)